Thursday, 24 March 2011

Baju oh baju...

Lame juga x mengupdate blog aku ni.. Buat itu buat ini sampai x sempat2 nk post ape2. Huh... hari ni kembali la berfikir psl majlis aku. Emm...BAJU. Baju nikah, berinai, khatam al-Quran, sanding & bertandang. 5 pasang! wahhh~ klu ikut perancangan ade satu lg bj. Dress ala2 white gown untuk outdoor photography mcm pre-wedding tu.. klu jd, 6 psg la.. agak la gila kan. X sedar diri betul.. ingat awak anak raja or anak menteri ke.. anak dato' pun bukan okay..haha.. Fikir untuk bj nikah je entah berapa bulan.. adoi.. susah nye jd pengantin....dah tu cerewet pulak tu...Pening!
Ni contoh design baju yg aku agak berminat.. tp x tau la mana satu yg comfirm.. Kena tgk fabrik yg akan dibeli nnt.


Sangat2 suka design yg 1st tu.. nmpk simple jew..kan! mengikut pemerhatian hamba..cutting nye yg nmpk agak longgar di area punggung tu agak memudahkan la jugak ketika duduk bersimpuh nnt! hahaha...lagi satu, ianya sangat menepati piawaian konsep fabrik yg di ingini untuk nikah iaitu fabrik chiffon..Ha...tu baru baju untuk majlis nikah...

Untuk berinai pulak, opkos la songket yg menjadi pilihan..pastinya hijau! before tgk serina anak chef wan tu pki lagi da berkenan di hati.. sbb my mom wearing green songket time berinai dlo..saje la nk mengimbau kngan mama..haha.. lgi pun we all sgt suka hijau!!! nah... bju songket.. saje collect some pictures..kot2 la sesape tcari2 color tema ke..dapat la ilham skit after singgah blog ni .. ngee..


Personally, sgt suke sume bj songket atas ni.. if want me to susun ikut urutan, green is no. 1. next is purple, pink, maroon, krim, and red :) sangat teruja.. & sangat2 cantik when we wearing cucuk sanggul with songket rite....hihi..I'll wearing songket too time bertandang nnt klu ikutkan perancangan..sbb songket is never lapuk kan dlm gmbr :p

Lets talking bout baju sanding pulak.. for reception, I choose white color..for looking nice cause wearing tudung..and match dgn badanku yg kecik ni, i'll never wearing dress labuh or jubah.. or something yg wat aku nmpk lgi cemetot..haha.. choose lace as a fabric, potongan leher yg agak tggi, berbutang di bahagian blkang is my choice! mcm kat gmbr ni...


Ribbon kat pinggang tu pun nmpk sweet kan...This is some design yg di survey2. So..wait for the final bj for nikah, berinai, bersanding and bertandang ok! hihi..

Tata! ^^

Lots of Love! ;
Qaseh AzRin


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...