Monday, 18 April 2011

Cerita tentang JURUFOTO dan BUTIK

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Kali ini, Zira nak berkongsi tentang jurufoto (Photographer) dan introduce mereka yang telah pun Zira pilih..Rasa macam terlalu awal kan..

Kebiasaannya, bakal pengantin akan pergi survey sana sini.. pergi exhibition sana.. exhibition sini.. email sana sini mintak quotation pakej-pakej..Zira pun sama la jugak.. Price kan.. pasal duit..mesti kita nak amik tau..hurm..After banyak sangat survey perkara-perkara yang terpaut memaut berpaut dan bersangkut paut..Zira rasa decide the best yang Zira da survey termasuk selepas mengkaji segala price pakej mereka..huhu~

Tapi x mustahil kalau i BERUBAH.. adoi.. hihihi

Back to the tittle above. Kalau bab jurufoto zira dah pun pilih mana yang zira suka. Malas nak explore fotografer len sebab tak nak fikiran ni bercelaru kalau terminat yang lain. Setakat ni, yang Zira da pilih tu pun okay rasanya. 2 orang fotografer. Ya.. 2 ORANG. huhu~
Kenapa zira survey awal? Kerana price mereka akan meningkat setiap tahun. So, lebih baik booking awal..than y'll akan dapat price this year.. Macam tu juga dengan butik pengantin. All pakej perkahwinan mereka akan naik setiap tahun. Kerana? Kos..skill dan macam-macam faktor yang perlu diambil kira.
Siapa jurufoto dan butik pilihan Zira? 

Jurufoto/Photographer

Darren Tan
 Magicalshots Photography by Darren Tan

DARREN AND PHOTOGRAPHY
"My photography journey started when I first laid my hands on my parents' compact film camera to take self-portrait when I was 12 years old. Since then, I am always assigned as the family special occasions' photographer. The passions for photography flourish when I got my first Digital Camera. In a nutshell, it all started as a hobby and now from wedding to corporate assignments.

 
A picture's worth a thousand words. I will take no matter from candid to portrait, color to black & white, from object to details, just as long as it is everything that you have worked so hard on for the special day. The most satisfying end results are the smiles and laughter from your face when you look at the photographs".

*Darren Tan merupakan jurufoto ketika perkahwinan kakak zira pada tahun 2009. Dia juga jurufoto ketika Zira bertunang pada September 2010 dan jurufoto perkahwinan abang Zira pada Feb 2011. Tiap tahun dia jumpa kitorang ek! hehe~

 Clicks the moment by Shahfazrie Miskon

SHAHFAZRIE MISKON
"Our philosophy is to make your wedding dreams come true. We believe every couple has their own preferences. A professional interview is arranged to understand what you want, and we will do the rest to tailor your needs.."
More on: Clicks the moment

* Actually we all satu kampung..kikiki :D

Butik Pengantin

Kak Ema from Kaseh Collection
Butik Pengantin Kaseh Collection

Zira sudah pun menggunakan khidmat butik ni waktu bertunang last year. My cousin pun sama..my brother pun sama juga.....Kalau nak kate pasal baju.. Kat situ kebanyakannya baju baru sbb butik ni baru lagi.. Tapi untuk zira.. Zira dah pun request baju baru.. dah discuss pun about the material, design, color and everything. So, I dont wanna think to much for it now because malas nk messy2kan kepala otak zira yang tersedia messy waktu ni.. huhu.. Untuk make up..The owner, Kak Ema a.k.a Raja Norlyza ni pun make up ok je pd zira..Korang tgk gmbr tunang zira..ok x? huhu~ but nk try MUA for sanding. Tp tuk final....x decide lagi la..Hopefully dapat MUA yang zira da pilih tu.. tapi klu date yg zira nk tu da already kene booking dgn org lain..aa MENGANGA je ok! hahaha~Untuk butik kaseh ni..x de gmbr pun.. Blog pun dorg x wat lgi... tpi klu y'll cr kat FB.. cr BUTIK PENGANTIN KASEH COLLECTION..ok! Esok zira lepak butik jap.. leh la amik gambar sikit kot.. ;) than zira update ek.. kongci kongci kong cini.. hihihi *ngeee

Today Zira dah introduce people yang bertuah untuk terlibat dlm wedding zira..
Next entry kite citerr lagi pasal wedding journey ni ek..

tata..

Lots of Love!;
Qaseh AzRin


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...