Monday, 18 April 2011

Mentelaah hantaran!

Hai.. Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Hari ni nak kongsi cerita pasal hantaran.. Macam-macam jenis kan hantaran sekarang..dan pastinya ia mengikut tema setiap majlis atau minat pengantin tersebut. Zira pun nak share apa yang zira impikan dan inginkan. First.. zira mencari dulang hantaran yang ada kristal and english style.. of course white color or krim. Masa mula-mula search kat google.. Sangat la terpaut dan jatuh hati dengan dulang hantaran ni..


For me..Dulang ni memang sangat-sangat menepati piawaian yang dikehendaki = English ooking and ada juntaian kristal! TAPI... Okay... Nyatakan halangannya!! hehe~ First, Zira sangat suka dan kalau boleh nk beli terus.. TAPI.. Kak Yann yakni owner dulang ni cakap.. dulang ni DULU jual kat SSF.. TAPI sekarang tak ada dah..Second, even ia sangat menepati piawaian..TAPI zira takut kotak yang nak isi barang yang dah di beli tu lebih besar dari dulang ni..takut tak sesuai pulak. Nak tau kat mana boleh sewa dulang ni.. Jawapannya di Cheras. Ok..next! dulang yang zira suke lagi...


What we call it? Pumpkin carriage. Okay.. juga menepati piawaian yang dikehendaki iaitu berwarna putih, english looking, fairytale theme (one of my theme) and no need to use lapik dulang! haha~ Puas la mencari benda ni.. akhirnya jumpa juga.. Okay...Nyatakan halangannya!!! Rasanya MESTI kotak hantaran tu x muat nk di gunakan and if amik benda ni better x pakai kotak hantaran tu. So!? Sangat la rugikan.. da beli tapi x pakai pulak!!!!! Isk..Than ianya kena beli 1 set (9 pcs) dan harga 1 set itu ialah RM660 = RM73.333333/1 pc <-- (nilai mengikut kalkulator). Rasa sayang pula untuk menggunakan sebahagian kewangan untuk ini.. Soriii.. Pejamkan mata dan teruskan sahaja perjalanan sambil memikirkan perkara yang lain agar tidak berharap dengan dulang ni..Humm! Dalam meneruskan perjalanan tu.. jumpa pulak yang ni...


Cake stand from SSF. Menarik kan.. Hurm.. piawaian yang boleh membuatkannya lulus adalah..ianya english looking. Halangannya?? Ianya seramik. Boleh pecah. Kalau yang angkat barang hantaran nanti mak-mak or bapak-bapak budak..ok kot.. Tapi kalau ada bebudak yang sangat rajin nak angkat pulak??? ohhhhhhh~ sangat seram.. and.. masalah yang sama.. Takut kotak hantaran tu x muat jugak..emm..Tapi ini masih boleh di pertimbangkan... Boleh berharap sedikit. ;p

Dulang-dulang lain yang di intai~


Yang ni tidak menjadi kemahuan yang sangat-sangat..Tapi sangat suke dulang-dulang ini... lagi-lagi yang color putih bawah sekali belah kiri. Ada bulu-bulu lapiknya. kalau letak kotak zira tu..mesti muat punya.. huhu~

Ok..dok cakap pasal kotak hantaran tu je kan..macam besar sangat-sangat sume dulang tak muat eyh.. Panjang nya 30cm.. Rupa bentuknya pulak begini....


Cantik tak.. Kalau ada sesapa suka and nak using ni.. Leh juga zira sewakan.. tapi after zira use eyh.. Hihi.. ;p

Okaylah..After memikirkan faktor kotak ni yang agak panjang la juga kan.. So, Zira pilih dulang ni untuk digunakan sebagai hantaran dari pihak tunang ke zira. InsyaALLAH..


Hantaran zira wat sendiri je nanti. Sewa and beli some dulang sikit. Than DIY fresh flower hantaran.. ;) If ada sesape nak share pasal dulang hantaran or hantaran.. or nk mintak upah watkan.. pun leh :D hihi... Nnt klu ada cerita lagi.. kite jumpa lagi ok..

tata and muuahhx!

lots of Love!;
Qaseh AzRin

2 comments:

  1. zira bole tanya.. yg dulang ade kristal tu bole sewa kat cheras? cheras kat mana? tq for ur info :)

    ReplyDelete
  2. zira bole tanya.. dulang hantaran yg ade kristal tu bole sewa kat cheras? cheras kat mana? tq for ur info :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...