Tuesday, 3 May 2011

Apa isi HAND BLOG saya?

Salam semua.... ;)

Semalam takde post apa-apa entry.. check and update HAND BLOG zira sepanjang hari ;) Tiba-tiba terasa nak share apa ada dalam buku tu.. hihi...This book is about all wedding journey and preparation zira.. jom tengok...

Cover
1st Page
About Us
Our special date
1st page of checklist

Last page of wedding checklist

List barang hantaran

Price pakej butik pengantin

Price Make up artist
  
Price pakej jurufoto

Haa... tu la antara apa yang ada dalam buku zira. Sebenarnya banyak lagi.. ada design baju nikah dan baju sanding zira ;) Tapi zira akan post lagi pasal buku ni lagi.. hihi..Apa sahaja topik yang di post kat blog ni ada la dalam buku ni. Cuma buku ni lebih mudah nak update kan.. hihi ;) Zira update lagi nnt okay..

Take care!

Lots of Love!;
Qaseh AzRin

36 comments:

  1. rajen nyerhh awak ni! cantik sangat handbook u. i punya ngeeee ngeri. :p

    ReplyDelete
  2. Hihi... Tapi i x pndi lukis sesangat..
    Lagi best kalau leh wat vector and print kat sticker paper..lagi senang keja..sbb tu tnye rai wat vector tu sendiri ke..hihi.. ;)
    Next post zira share design bj sanding zira.. zira sketch dlm handbook ni ;)

    ReplyDelete
  3. akhirnya dapat tgk hand blog zira..hehe..cutenye...kreatif la zira...huu..jeles2..hehe

    ReplyDelete
  4. La..nape x ckp nak tgk.. mesti zira da share awal2.. ;) syp je nida 2 3 hri ni..

    ReplyDelete
  5. hehe...malu..eheh..haah, nida senyap sket..coz sabtu ri tu ada majlis kawen sepupu nida,pastu ahad pon kuar lg, smalam g butik..so ble mlm,xlarat da..just blogwalking je..dlm otak bnyak je idea, tp xlrat nk menaip..huhu..

    ReplyDelete
  6. oo..patut la.. zira pn x post ape sgt last weekend. ahad gi amik sijil..dgn jln kat pjaya. semlm rs cam x brp sht..

    Usha baju ke kat butik?

    ReplyDelete
  7. oh..zira ada wat entry kn yg g amek sijil tu..rsanya nida ada bca..tp xlrat komen kot..huhu..
    haah, tnya wp design ap yg sesuai..n tnya pasal photography..

    ReplyDelete
  8. zira x tau nk wat pe da.. baju zira da design sndiri... tggal hntr design kat tailor.. fotografer pun zira da de.. cuma psl pelamin je ni.. berbelah bahagi sket nk amik butik mane.. sbb ade 2 butik fave zira. owner butik tu msg2 kawan.. zira rpt dgn yg surg ni.. tp suke pelamin yg butik kwn dia... make up da amk dgn kak awin.. tkut dia kecik hati je nnt :( cane ea.....

    ReplyDelete
  9. ooh..ok la zira da ad design sendiri..nida xley nk pandai2 pilih design sendiri, maklumlah nida ni cumei sket..huhu..nnti kang xsesuai lak baju tu..so kna tnya pendapat wp la..
    em..pasal pelamin tu, cuba zira tnya yg ngn zira rapat tu,dia ley x wat mcm yg butik zira berkenan tu..n pasal mekap, ckp la yg time tu zira xpkir pape..nmpak cntik, trus booked..huhu..

    ReplyDelete
  10. nicee...sangat rajen n punye banyak mase..suke sangat buku tu..agaknya..teringin memang teringin nak buat..tapi tapi..agaknya,kalo buat..semua keje sekolah ditinggalkan n buku budk pon x diperiksa agaknya ^_^

    ReplyDelete
  11. Nida: Zira ni pun design sendiri tp x tau sesuai ke x sbb zira kecik kemetot..

    Pasal pelamin pulak..kakak tu leh je wat.. tp dia kne beli baru.. kite kne cas jugak..klu lg satu.. da ade da pelamin tu..

    make up tu mama zira suke sgt.. zira pun suka tunang pun suka.. sekali je nk pki make up artis sepanjg hidup kan..

    ReplyDelete
  12. Aimi: Kalau cmtu jgn wat dlo..hihi.. Priksa buku budak2 tu dlo ea..hihihi

    ReplyDelete
  13. Comeynya buku tu!!! ^___________^

    ReplyDelete
  14. kecik xpe zira,klo chubby cm nida ni sush..huhu

    em..pelamin tu, sushla klo kna cas len, kita nk jimatkn..xpela,zira ckp elok2 la, yg zira pilih butik lg 1..

    mekap tu mmg,nida pon ske sngt..tunang nida pon..tp tu la,xda rezeki..huhu...mekap tu diorg paham zira..da biasa skang org wat pngil mekap artis..

    ReplyDelete
  15. Yuna: Wedding kamu da nk dekat kan..aftr kawen pun leh wat wak buku camni.. suh shahfazrie amik gmbr santek2.. lagi best kalau letak gmbr yg santek2 ;)

    ReplyDelete
  16. Nida: Kalau chubby.. wat baju ikut badan.. klu nk pki dress..cri yang ade pleated (teknik lipatan) kat bahagian pingang tuk menampakkan bentuk bdn. Lagi..Pakai korset tau!!! ia sangat membantu. than bunga pegang pun men peranan.. jgn wat bunga pegang yg bentuk bulat sangat..nnt lg nmpk chubby. <-- Byk nya aku membebel! ngeee

    Pelamin tu.. zira tgh fikir2 ni.. 2 3 hari lagi rase cam nk tnya kos plamin kat butik lg satu tu..before this x pnh jmpa ownernye...ssh nk tnya costing..x dpt nk budget.

    Alhamdulillah..dapat juga zira booking kak awin. Semalam tunang dah bank in kan deposit.

    ReplyDelete
  17. wa..zira ni mmg designer la..thankx for the tips ek..nk kna cr contoh mcm yg zira ckp tu la, yela, nk lukis mmg xpndai la..huhu..

    pelamin tu zira tnya costing cmana dulu, then baru decide camana..

    ReplyDelete
  18. nida: welcome.. nida nk pakai bj macam mane.. dress ke kebaya moden? pki j sedia ada or nk mnx butik wat baru?

    ReplyDelete
  19. nida ingt nk pkai dress..tp tu la..sush sket kn sbb chubby..nida mnx wat baru...klo x,susah nk cari..huhu

    ReplyDelete
  20. nnt zira tlg usha2 design.. kot tetiba zira dapat ilham..zira sketch kan design n fikir material n cutting yg ok ek ;) bj nk color ape nnt?

    ReplyDelete
  21. waaa...tq2..thanx ek zira..hee..baju colour hijau gelap..cam kat entry nida yg ni :

    http://nida-razak.blogspot.com/2011/01/wedding-date-2011.html

    ReplyDelete
  22. dah tengok.. color hijau bj songket zira tme berinai ;) nida teringin pakai full lace ke camne?

    ReplyDelete
  23. ooh..nida ske warna tu..hehe..songket warna tu mesti cntik =) em..xsume lace..lace tu just untk patching je..

    ReplyDelete
  24. kalau cmtu..better gune chiffon je..nnt zira try sketch kan.. dat green is my fave color :)

    ReplyDelete
  25. hahkan..klo chiffon dia flowy kan..ok..tq zira.. =)

    ReplyDelete
  26. haah kan..klo guna chiffon dia flowy kan..thanx zira... =)

    ReplyDelete
  27. yea nida.. kalau chiffon.. dia akan flowy.. lagi pun sesuai untuk bentuk badan nida.. zira nk balik rumah jap... kat ofis ni.. sampai umah nnt zira tlg sketch kan.. :)

    ReplyDelete
  28. tu la.. tgh kekurangan ilham.. tetiba ada msalah pulak :(

    ReplyDelete
  29. yeke..np zira? xpe2, pasal nida tu nnti2 pon xpe

    ReplyDelete
  30. saya suke buke cumil itu...~

    ReplyDelete
  31. Nida: zira da sketch 1.. xtau nida suka ke x ;)

    ReplyDelete
  32. Ema: Suke ea... wat la.. kan da nk tunang. leh la kumpul wedding journey ;)

    ReplyDelete
  33. waa..cptnya zira...nk tgk..hehe..xpe..thanx sudi buang masa untk nida..huhu..

    ReplyDelete
  34. kak zira..mane dpt idea wat handblog nih??sumpah cantik giler...=) nanti bile smpai time ain lak,ain nk wat handblog cmni jgk boleh?? *wink2* =)

    ReplyDelete
  35. Hai ain... idea? ade idea ni dr mama zira ;) you can do it about ur self too.. about ur family.. so x yah tggu wedding pn leh.. ;)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...