Tuesday, 17 May 2011

Finalize wedding theme color and concept

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

I'm back to write and share my wedding journey..whos follow my blog since i'm starting write here maybe already know what theme of my wedding. The original post about wedding theme is here.. You can click this.. Wedding Inspiration Board! (Pelik x tetibe zira speaking kat entry???? ngade2 kan...haha....)

Okay la.. normal kembali... for all bride to be.. leh la tengok2 inspiration board tu sebagai ilham tuk decide wedding theme y'll..

Lets talking about official wedding theme color kat rumah zira nanti..the theme is...Pink and Green (^_^) Green is my favourite color since child. Very peacefull color and looks very natural..rite! And pink is a color that I hate when i'm child.. Why? Its look so gurlish!! haha.. untuk rekod: Zira agak kasar + ganas + tomboi mase sekolah rendah and menengah dulu.. *ngee* Tak tahu sejak bile berputik cinta pada color pink ni and theme pink and green ni actually pilihan mama tersayang.. she said this color very sweet.. zira follow pilihan dia kerana zira syg kan mama.. lagi pun its not so bad when kite ganding2kan... hihi.. suka~!




So..pink and green is the final theme yg zira and family dah decide...hopefully everything will be okay with this..
Canopy - Olive green
'Makan beradab' decoration - Pink
Pelamin - Pink
Baju berinai - Green songket 
Baju sanding - Off white, beading plus pearl pink
Hiasan bilik pengantin - Pink and green


Ceria tak yellow color ni? Haa.. never la terfikir akan used this as theme color sepanjang planning wedding zira ni.. tak tahu kenapa tetibe berilham dan jatuh hati untuk dijadikan color tema.. after menyusun semula aturcara majlis.. Color kuning ini akan dijadikan color tema ketika majlis nikah.. selalu org wat color peach..pink..putih.. color2 pastel time solemnization event kan... entah la camne le tertimbul color ni.. Tapi ini lah telah di decide dengan mama. Just tunggu dan lihatla mcm mana nnt.. setahun lagi kan.. huh hu~


Haaa... This color pun x masuk dalam list planning actually.. Asalnya nak buat color purple.. huhu.. Ini lah color tema untuk majlis bertandang ke rumah lelaki nnt. I'll wearing busana songket dalam fashion kebaya. PERTAMA KALI nk wearing kebaya ni.. haih~ risau...

Okay..itu tentang color tema.. konsep pula?


Konsep untuk wedding event kat rumah zira nanti more on English Vintage for decoration. So pasti byk white color nnt.. men color pada deco only.. bunga2 dan hiasan lain.. Baju sanding? English classic plus ballerina. So.. for looking classic tu.. Zira plan tuk wearing fully lace and ade some netting like ballerina. Sweet plus plus comel kan..hihi ;) Pening lah orang2 yang akan bekerjasama menjayakan wedding ni nanti.. hihi..

Itulah official theme color  and concept tuk wedding zira nanti ;)
After this zira nk share pelamin impian zira pulak.. hihi~
setahun lagi..huh hu! awalnya saya prepare.....Jumpa lagi!

Write with LOVE;
Qaseh AzRin

8 comments:

  1. hijau pink cantik zira.. =) nikah nti zira wat kuning ek, sma ngn nida la =) nida wat kuning with gold..
    creatifnya idea decoration zira =)

    ReplyDelete
  2. ye ke... ee..same la kite nnt.. color kuning... hihi.. zira pilih kuning sbb bj khatam sabtu malam tu color krim gold.. ;)

    ReplyDelete
  3. hai..boleh2 datang la..ni email su..su hntr jemputan by email boleh? kad dh habis..


    sue_546@yahoo.com

    ReplyDelete
  4. dear..sy sangat suka pink + green tu..rncg mau warna tersebut..bila gi blog u, terus hati semakin terpaut..sy smpn gmbr2 tu..sori sy amek ea..halalkan..huhu

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...