Thursday, 5 May 2011

Sketch untuk Nida

Assalamualaikum.....

Jumpa lagi sekali dlm post ni pulak..kembali kepada wedding journey for the bride.. tapi kali ni..zira membantu other bride tuk mencari persalinan impian..before this zira ade janji pada seorg teman untuk sketch kan dress untuk majlis kawen nye...BUT zira just sketch la.. guna atau x.. biar tuan punya bdn yg decide.. FOR NIDA: Here, your design. Hope u suke. tapi kalau x suke.. sory yea.. nk kritik boleh je.. xpe.. huhu.. saya rela~ kikikiki... The design very simple... sory tau!

Okay..Zira cite pasal design, fabric and material nya dulu ea. Nida kate bdn dia chubby sket.. so zira design round neck sbb tak nak bahagian bahu dia nmpk luas so menampakkan bdn nye nmpk lagi besar.. Bahagian atas baju using lace material..tapi zira nk ingtkan pada sesape yg berbadan besar.. sekiranya suka dan teringin pakai fabric lace.. tolong cari lace yg lembut..

Meh nida bace ni.. ;) 
Untuk first design ni.. Zira wat round neck..kat round neck tu leh wat perincian beaded or pearls..pastu le wat pleated kat bahagian dada klu x nk nmpk kosong..than kat belah atas leh gune lace atau chiffon and patching lace..draping shape kat pinggang leh menampakkan bentuk badan and belah bawah leh double layer gune chiffon atau tulle.. tulle tu cam net yg biase wat veil tu... tulle tu lembut gak.. jgn pki fabric keras sbb x nk nmpk bdn lg chubby nnt.. klu gune tulle tu leh patching lace kat belah bawah biar x nmpk ksg sgt. ok!


Design ni pulak lagi simple...for 1st design draping dekat pinggang.. for this u can put a ribbon kat bawah bust line..than bwh gune chiffon je..ia akan nmpk flowy3 :)


Nida.. kalau x suke x pe tau ;)
make it for you :)

Lote of love;
Qaseh AzRin

8 comments:

  1. cantik2... nida mesti suka jugak kan...?

    ReplyDelete
  2. oh my....zira..both cantik..ske sangat..detail btul design zira..mmg ley jd designer..thanx..both design cntik..nida ske...nida akn tnya pndapat mama nida,then if ok..ley la guna design ni..thanx zira =)

    ReplyDelete
  3. sukenye...huuu..me pon tengah mendesign..tapi x reti..nak jugak..nak jugakk..ekekekeke..aci x zira..ngeee ^_^

    ReplyDelete
  4. Nida: Thanks and glad you like it.. klu jd guna g taw ea ;)

    ReplyDelete
  5. Aimi: Dapat upah x... kikiki (^_^)

    ReplyDelete
  6. zira..hehe..okey..klo guna nnti nida bgtaw ek.. =)

    ReplyDelete
  7. wah cantiknya u design..ada bakat..memang amik upah design ke?hehehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...