Friday, 24 June 2011

DIY bunga-bungaan~

Assalamualaikum...

Chak!! Merujuk perkara di atas... (ayat surat rasmi masa sekolah dulu kan! haha~).. meh la.. zira nk cite aktiviti zira sejak akhir-akhir ini. Baru-baru ni ketika mood malas zira sangat berkuasa sampai mls nk entry blog.. zira banyak juga 'study' nak DIY bunga guna macam-macam material. Paper flower, paper crepe flower, tissue flower, fabric flower dan banyak lagi... tapi tak sempat lagi buat yg banyak lagi tu.. buat sikit jew..hihi.. nak tengok... meh zira tunjuk.. (adoi sejak zira jd blogger ni..sik menunjuk je..hahaha..) harus tukar ayat ni.. ---> meh zira share.. (kikiki~)

 Paper crepe flower

Paper crepe ni leh tahan sush nk wat kalau baru-baru belajar.. tapi zira dah pegang ende ni sejak sekolah rendah.. time tu mama zira banyak buat bunga telur orang kawen.. turun temurun nye bakat ni..dari arwah nenek.. ;p

seterusnya, bunga dari material kertas

Paper flower

Tada.... Siapa yang follow blog zira before this mesti tau zira sangat suka buat scrap book.. this paper flower zira belajar tuk DIY sebab nk kurangkan kos untuk scrap book.. walaupun rupa bunga ni x de la sempurna sangat..tapi zira rasa okay lah dari belanja banyak kat kedai scrap book yg mahal tu..hihi.. tggu la kaya raya untuk shopping kat kedai scrap book tu.. nk kawen ni..cut cost la! wekkk~ :p

Lagi.... fabric flower.. meh tengok!

Fabric flower

Haaa..quite susah juga buat yg ni..sebab first time wat.. tapi best juga wat ni.. free nanti nk wat guna chiffon and lace.. leh wat jd sepit rambut, scarf, brooch, pin..leh jugak attach kat baju.. haaa.. zira ingt nk wat bunga ni and attach kat baju khatam al-quran (^__^)

Next is...Tissue Flower... jom review lagi...

Tissue flower

Okay..itulah antara bunga yang agak rajin zira DIY ketika zira malas hari tu.. ok ek.. zira dah berjanji nk upload gmbr bunga telur tissue dekat entry-entry sebelum ni kan!.. kali ni zira review kat y'll (^___^) this is the flower.....~


Tissue flower under progress (^_^)

 Siap sudah bunga telur tisu ini!! (^_____^)

Hopefully y'll yang teringin sesangat tgk DIY tissue flower zira ni berpuas hati..biasa je bunganya.. x lah cantik sesangat mcm y'll buat..hihi...lg pun..pki tissue biase je... huhu~  nak habiskan stok tissue masa wedding abg zira dulu...hihi.. yg ni zira blaja masa arwah nenek ada dulu.. dia sangat hebat membuat kraf tangan.. ;)

Okaylah.. itu yang dapat zira kongsi buat masa ini.. ;) Esok saya harus berjumpa bakal mak mentua untuk berbincang tentang tarikh kawen yg perlu dirombak semula (dalam hati bengang lagi!) huhu~
akan disambung lah lagi penulisan di blog ini okay..

Sekian daripada saya, Zira.
Jumpa lagi!
Tata titi tutu

(^____^)

11 comments:

  1. sue..sdg giat melakukannya.. tu baru 1 pattern. Yang pink len sikit... and lg satu color peach untuk bertandang pun len skit persembahannya....hihi

    ReplyDelete
  2. cantik lh pic yg last 2,zira mmg kreatif..

    ReplyDelete
  3. cantik zira bunga2 tu...ske fabrik flower tu..mlm td baru try buat guna kain organza..hehe =)

    ReplyDelete
  4. slm. akak klu sy nk blajar bt jgk bleh? suka la tgk bunga2 DIY akak ni. semua lawa2

    ReplyDelete
  5. cheq sue dieyha:
    Thank you kerana kamo memuji zira.. zira berbangga sekejap..hihihi~

    nida-razak:
    Dlo penah wat.. mase kecik2 dulu..nenek ajar..tpi da lupe..hihi~

    bella bellitos:
    Boleh! hihi..suka yg mane.. nnt akk try wat tutorial..cehhh~ mcm pndi sesangat je akk ni.. malo pulak... (-_-)

    ReplyDelete
  6. cantiknye zira..untung zira sbb kreatif :)

    ReplyDelete
  7. alaaaaaaaaaaa nora mmg fail bab DIY bunga2 ni hahhhaa...tumpang tgk je la dear ..cantik !!!

    ReplyDelete
  8. kak intan:
    alhamdulillah..agak mbantu jugak la waktu busan2 tu ;)

    anaztasias:
    try la byk kali wak..mesti boleh punye ;)

    ReplyDelete
  9. zira..cantiknye bunga tisu yg kat bawah tu..ai dh try buat tp last2 hancur tisu tu...zira watla tutorial..

    ReplyDelete
  10. Hai wani... cian awak... nanti free sikit zira wat tutorial ea! ;)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...