Thursday, 23 June 2011

PTPTN oh PTPTN

Assalamualaikum...

Haa...ri ni cerita pasal apa.. out of concept ea.. PTPTN! biler nk kawen... mesti fikir psl duit je manjang kan.. nk prepare itu ini duit.. nk beli itu ini duit.. baru2 ni time prepare sal kawen ni kan... dapat la surat ptptn..blacklist! x tkejut pun..sbb x byr kan..haha...

CUME.... nk dkt2 kawen la dpt surat tu ye... klu dah blacklist kena byr lumpsum sekali semua total... ingt nk byr pas kawen je.... tpi... x bestnye.. jap lagi tgh sanding ingt hutang ptptn tu.. x tenang lgsung duk kat pelamin tu nnt..jadi... nekad je la byr hutang tu wpun sebenarnya that money nk deposit butik untuk pelamin dan baju! ouh...nk menangis!!! (T___T) untuk tenangkan hati, diri dan hidup aku ini..ku gagahkan untuk menghulurkan wang RM50 yg sangat byk da tebal ketika itu... pejam mata aa bg... kini.. hidup saya sudah tidak dihantui oleh bayangan PTPTN.. nama juga telah dikeluarkan dari senarai blacklist! dengan pantas aku mengecheck nama kat website imegresen.. status perjalanan ke luar negara; 'TIADA HALANGAN' huhuhu.. cuma x dpt la byr deposit butik tu..... waaaaaaaaaaaaa (T______T) korbankan juga wang itu sebelum kawen.. bersabarlah ye zira.. nnt kumpul duit lg... huhu~


Dengan kepastian dr email ini.... maka tutuplah cerita tetang PTPTN dlm hidup saya setakat ini....huhuhu~

Sekian,
Zira yang tengah sengal (*_*)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...