Thursday, 21 July 2011

Bilik pengantin

Assalamualaikum..
Salam sejahtera...


Today, I just remember about my wedding room ;)) Rasanya dah lama collect gambar-gambar bilik yang menjadi inspirasi.. hihi~ So, hari ini zira share sikit.. Kalau nak ikutkan...memang tema kawen nanti color pink hijau.. tapi tak agak-agak la kan nak wat color tu time wedding.. meriah giler nanti.... hihi~ Len la wat saje-saje.. hihi..tapi mase google gambar bilik ni.. ada juga terjumpa tema ni..tak caye? Tengok ni..


Haa...sebijik same macam color tema kan..sebenarnye comel jugak! suka..cantik...sweet... tapi color tema yang zira pilih untuk bilik adalah putih dan pink sahaja. Unsur-unsur hijau tu nnt ada lah sikit secara naturalnya apabila meletakkan fresh flower di pasu bunga nanti..  Hopefully dapat cari set furniture yang white color.. than..accessories pula pink color. After google untuk mencari ilham.. zira pun jumpa 1 bilik yang zira suka sangat... taraaaa......


Sweet kan.. sebijik same cam zira nk.. sekarang tengah cari kain polka dot untuk buat selimut.. sarung bantal.. langsir dan juga aksesori yang lain...ayah cakap nak renovate sikit bilik zira.. zira pun ade request some ideas untuk bilik zira nanti..nak tukar design sikit..specially kat area window.. huhu.. than nk cat color soft pink.. pastu kalau dapat katil camni..mmg sgt best...


Mane la nk cari katil camni kat malaysia ni...nanti nak cari jugak.. klu tak dapat.. nak tempah.. wakakakaka.. excited la sangat nk cari katil ni.. tak yah berharap sangat ye zira! wahaha~ Ce tengok carpet dia tu.. wahh...bestnye kalau guling-guling kat situ.... (^_^)

Yang pasti.. walau macam mane cantik ke..buruk ke..besar ke kecik ke bilik zira nanti.. yang mesti ada dalam bilik tu adalah workstation! kalau ruangnya kecik and ringkas pun takpe..asalkan ada camni.......


Simple lagi kemas kan workstation tu.. cat bilik tu pun zira suke sangat.. nanti nak tunjuk kat ayah..hihi~ Sayang ayah ngan mama! (Tetibe pulak kan..wahaha~) waa..sukenye hati ni tengok gambar-gambar bilik ni....
Buat masa ini.. itu je la zira nk kongsi.. hihi~ kat umah tunang belum decide lagi..to be continue .... (>_<)

Salam sayang!
Qaseh AzRin

4 comments:

  1. zira, sweetnya gambar yang kedua tu.... mesti rasa romantik je ddk dalam bilik zira nanti. dapat pulak carpet bulu2 tu, syoknya guling same2.. hihihi... ^_^

    ReplyDelete
  2. comelnye semua!! ain suke color putih..suci je kan?hehe

    ReplyDelete
  3. cantik pilihan zira..tapikan zira..cantik ape pink n hijau utk tema wedding..same cm kaler blog ni..suke~

    ReplyDelete
  4. Hana: 2nd picture tu sweet sgt2 kan... suke sgt zira.. klu la dpt carpet tu kan.. kite amik gmbr guling2 ea nnt.. hihi.. ;)

    Ain: haah.. suci murni..nmpk kemas.. sangat menenangkan ;))

    Kak Intan: Tenkiu kak.. zira pun suke sgt tema color ni... actually mama zira yg pilihkan (^_^)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...