Thursday, 14 July 2011

Henna atau inai

Assalamualaikum...

Zira kembali menulis tentang perancangan perkahwinan zira.. sebelum ni ada nak suarakan tentang ini.. tapi asyik terlupa..huhu..jadi kali ini teringat je terus tulis..  apa pendapat y'll tentang henna dan inai. Pakai inai biasa yang kat hujung-hujung jari tu je atau henna yakni inai lukis-lukis tu???

Kalau pakai henna camni...memang cantik sangat kalau kat gambar kan...



yang tu mmg la cantik kan.. orgnya dah tentu cantik.. nak tengok lagi...yg ni pulak...


cantik kan... tapi... mane satu nak pakai.. inai biasa atau henna??
mama dan juga kakak zira x brp suka sgt henna..klu nk ikut cantik..henna kan... klu y'll??

Salam sayang,
Qaseh AzRin


p/s: mane nak cari typewritter ea skrg ni..

9 comments:

  1. hmm, hana teringin nak pakai henna. hana nak yang design simple2 je. bila hana cakap pada Encik Bakal Suami, sekali kena reject daa... dia kata macam india.. huhu. Jadi, hana pakai inai je lah. Lagipun dulu, abah pernah sound kata henna tu mcm perhiasan wanita zaman firaun ke mcm isteri firaun ntah.. hana pun tak ingat.

    ReplyDelete
  2. klu ikut hukum cane ea.. ade yg kate haram sbb menyerupai tatto.. tpi yg sbnrnye??? kne research dlo la ni.. tunang zira pn ckp cmtu..hihi

    ReplyDelete
  3. cantik2...=) tp act ain penah baca gak sal henna ni dr 1 of blog yg ain follow..ni ain bg link, harap dpt bantu kak zira..=)

    http://ctliyana86.blogspot.com/2011/05/apa-hukum-meniru-budaya-agama-lain.html

    ReplyDelete
  4. ain..tenkiu sangat... kak da bc.. kak pki inai je nnt ;))tenkiu3...

    ReplyDelete
  5. tapi kan zira, hana pernah terbaca kata hukum tu harus kot. tak sure lah. nanti kalau zira cari info, zira kongsi ye. Tapi kalau kita ragu2, baik kita tinggalkan terus perkara tu kan...

    zira, selalunya kita upah org utk buat henna kan..? ade tak orang ambik upan utk pakaikan inai je. hana ni tak reti nak pakai sendiri.. nani comot2.. huhu

    ReplyDelete
  6. hana... zira bace kat sini

    http://halaqah.net/v10/index.php?topic=3345.0

    lagi kat cni..

    http://ctliyana86.blogspot.com/2011/05/apa-hukum-meniru-budaya-agama-lain.html

    tapi kesimpulan nye cane ea.. zira ni x pndai sgt.. hihi~

    ReplyDelete
  7. hana.. kat cni pun ade..

    http://nurulism.com/2009/01/18/pengantin-hukum-berinai

    ReplyDelete
  8. nanti hana try baca sume tau... pastu kita cuba buat kesimpulan sama2.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...