Friday, 15 July 2011

Konsep pilihan hati..

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua..

Hari ini, zira nak kongsi lagi tentang wedding preparation zira..kali ini, cerita tentang konsep wedding pulak. (^_^) Konsep pilihan adalah english vintage. Kenapa zira pilih konsep ini? Tah.. sebab zira suka dari kecik kot.. lagi pun jiwa zira ni ada klasik-klasiknya sikit.. hehe.. tapi takdelah keseluruhan majlis ni berkonsepkan english vintage ni sebab sedar diri lakan saya melayu.. haha~ kang orang cakap tak sedar diri pulak nak buat konsep english la bagai.. moden ke vintage ke..depan tu ada perkataan englishnye kan..padahal nak cakap omputeh pun takdelah pandai bebenonye...kih kih kih.. mari kita research sikit tentang konsep ini..

Sejak dari dahulu..sebelum memikirkan tentang perancangan wedding yang sekarang ini.. zira sudah pun mempunyai keinginan untuk buat sesuatu yang nampak simple, kemas dan looking old untuk wedding zira bila da besar..(waa..kuat berangan kan waktu kecik dulu!)... that why zira pilih konsep ni sekarang.. kebetulan juga..apa yang zira minat itu sangat dekat dengan konsep ini.. contohnya? Baju.. untuk konsep english vintage ni.. lace dress adalah sangat popular. sebelum tentukan konsep ini lagi zira sangat teringin pakai fully lace dress.. yang pasti.. pasti ada lace (^_^)




Ok.. itu tentang baju.. sweet kan fabric lace ni.. seterusnya.. decoration..pada sesiapa yang rajin follow perkembangan wedding preparation zira ni..mesti tau zira nak buat centerpiece guna recycle bottle.. haa... waktu kumpul-kumpul botol yang zira nk recycle tu mama bising je.. "takdenye orang rajin nk buat bende-bende ni" hehe... x pe..biasa lah..org tua kita mesti tak nak bende yang menyusahkan... tapi sebab zira pun minat DIY.. so zira pun google tentang decoratin recycle bottle ni.. YES! termasuk gak dlm vintage nye konsep.. ha.... takde lah out of spect kan..kikiki~



Tgk... comel kan.. betul-betul jiwa vintage.. same pula dengan pilihan hati nk wat recycle bottle.. hihi ;)) Tu pasal centerpiece.. ade lagi yang lebih kurg sama.. Invitation card... yg ni.. sample vintage card yg zira google..




Card yang zira design sendiri..


agak-agak ade persamaan skit x?? hehe~ kebetulan ade unsur-unsur vintage di situ..tp nnt nk btulkan skit ;))

Hehe.. untuk hari ni.. zira kongsi 3 perkara ini..kerana tidak sempat tulis semua.. nak pergi bank jap lagi dengan en.tunang..hihi ;)

Salam sayang!
Qaseh AzRin

5 comments:

  1. oooh.. zira suka berangan ye.. dari kecik dah berangan nak kahwin ye.. hihi.. hmm, ade nampak persamaan kad zira tu.... zira, bestnya dilahirkan sebagai insan yang kreatif

    ReplyDelete
  2. hey so sweeeeet dis concept..x pernah terfikir pun..good job dear..i can imagine how gojes the wedding ...
    check dis maybe can help u out..:)
    http://www.adnanhassan.com.my/gwedding1.htm

    http://www.100layercake.com/blog/2011/05/09/a-glamorous-english-wedding-philippa-james/

    ReplyDelete
  3. hana.. zira kuat berangan la.. maybe sbb zira sangat suka art.. fashion pun one of art kan.. hihi.. alhamdulillah..walaupun byk bende zira x dpt.. x dpt study.. x dpt keje.. tpi tuhan bg lebih kat kreatif.. alhamdulillah..syukur sgt.. klu zira rmi kwn.. mesti zira tlg kwn zira.. tpi mlgnye zira x de kwn.. kdg2 byk idea utk wedding.. tp x kan nk wat sume kat wedding kite..sbb kdg2 x kena konsep n tema kan... klu ade kwn.. leh jugak bg idea pd kwn2 tu...

    atie: tenkiu atie.. nnt zira tgk ok ;)))

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...