Wednesday, 27 July 2011

Make-Up Class II

Assalamualaikum..
Salam sejahtera...

Mari-mari semua dengar ini cerita...~ Waaa.. (ingat lagi tak iklan sabun axion dulu?!!! Hahaha~) rindunya kat blog saye ini...haha~ Tadi pergi kelas pukul 6.. habis pukul 8:30 malam... Pastu pergi makan... balik kul 9:30 malam... On laptop tak hidup-hidup...last-last leh on kul 11:30 malam.. tak agak-agak laptop ni.. kena cari yang baru juga.. kalau bukan sebab nak kawen.. memang dah tukar baru... susah-susah nak on pun setakat ni leh pakai lagi.. merajuk pulak kang mengeluh panjang-panjang..haih~ Gigih la pulak nak update terus malam-malam buta ni kan..

Actually zira belajar kat kedai kawan zira.. Make-Up Artist (MUA) ni pun kawan dia.. maybe namanya jarang di dengari and gah seperti kak awin, fiza zainuddin..atau ian sham.. tapi zira rasa hasil dia pun ok jugak..nampak natural.. kalau start belajar..senang la jugak dengan AIM ni.. tak push sangat.. lagipun dia ajar personally..so senang nak dapat segala step dia.. Siapa yang ada beli magazine pengantin this month boleh selak-selak all page.. tengok touch up from AIM AZAM. Itu lah MUA yang ajar zira ni...

This week zira sendiri yang apply make up kat muka model.. model zira adalah best friend zira... hihi.. alhamdulillah.. bila apply sendiri.. lagi senang nak ingat step.. this week juga Aim just push untuk base.. mean foundation la.. tak nak yang berat sangat.. dia ajar how to touch up.. okay.. ni muka kawan zira before make over..


Ni before make over.. pastu... puas tonyoh sane sini.. jadilah camni....


ini lah hasilnye selepas kawan saya setia menadah mukanya untuk saya ;)) redha je dia.. haha... Apply foundation da ok skit.. tapi kening kena improve.. memang susah aa wat kening.. Hari ni belajar basic je.. shading blm lgi.. lepas raya kot.. memula ni pun dia ajar untuk tunang ke.. nikah ke.. dinner ke.. tak heavy sangat..still nmpk natural.. lagi pun yang ni tak pakai bulu mata palsu lagi.. wah.. terketar-ketar tangan haa..


Ni pas siap.. waktu touch up sikit-sikit.. AIM yang amik gambar ni... ;))
Okay la.. sambung lagi esok.. (^_^)


with LOVE!
Zira

3 comments:

  1. Wah... zira dah pandai make up lah... Nice try zira... Cantik je nampak.. ^_^

    ReplyDelete
  2. Bestnye belajar make up. Sy pon minat ingat nk amik class bulan puasa ni utk basic make up.. Raya dptlah melaram..hahaha

    ReplyDelete
  3. Hana: kena practice lgi.. yg ni tuk majlis biase n yg more natural.. pas puasa br smbg kelas ;)

    Kasut pink: Siapa nama kamu ea.. nk pggil ape ni.. ;)) Zira ikut kelas saje2 je isi masa.. senang kot klu nk wat photo sekali.. padahal zira kurg minat sikit klu pakai make up ni.. hik hik hik~

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...