Thursday, 28 July 2011

Marie Antoinette

Assalamualaikum..
Salam sejahtera..
and Good day to all of you...

No fun activities done during the day as well as sketching designs dress for a friend. I'm very happy because there are people who want to ask for help even though I am not a professional. This reminds me of my schooling days. I sketch a lot of wedding dress when I have free time. Someone said to me that want me to sketch her wedding dress on their wedding but she are already married now without asking me. Haha~ Today I sketch for Miss Sunshine but it's just an idea only. It's not final yet. I'm just helping a friend ;) If you want to see the design.. wait for the confirmation from her.. than I'll upload here.. Hihi~

Okay.. Back to the tittle today.. Marie Antoinette. How to pronounce
it? Marie Antoinette məˈr ˌæntwəˈnɛt or æntwɑːˈnɛt.
*Cam rimas je nak speaking ni kan.. meh zira cakap bahasa malaysia..
haha..

Sebelum cerita panjang.. nak tunjuk ni.. the real Marie Antoinette.


yg ni pula..poster dari filem Marie Antoinnette. Masti ada blogger
yang pernah tengok cerita ni juga..


Waktu rehat-rehat semalam zira macam memperoleh satu ilham je pasal
benda ni.. pernah tak you all fikir apa yang zira terfikir ni.. huhu~ Selalo
kita nak wat pre-wedding.. dah tentu dengan pasangan kite.. tapi.. zira
kadang-kadang teringin nak shoot macam pre-wedding tapi dengan
kawan-kawan. Boleh juga buat waktu bridal shower.. (^_^) kalau buat tema ni.. ok jugak! Gillerrrr vintage!
Waaa.. tolonglah.. I love that hat~



Gownnye sume comel-comel.. sangat-sangat berkeinginan nak pakai~
Ee.. apa lah zira ni.. sume nak kan.. vintage tak agak-agak...haha~
Teringin nak wat pun nak ajak siapa.. kawan dah la takde yang
sekepala sangat...aduhai.. bestnye costume tu... Kalau style Marie
Antoinette ni.. memang match la dengan kasut yang Miss Sunshine
suke..

Nanti kalau ada masa nak ajak En.Tunang pergi Sunway pyramid..
cari kasut tu ;))

Waa... berangan-angan la kejap nak amik gambar begini.. Nanti zira
share la lagi idea-idea zira yang pelik-pelik lagi ek! Jumpa lagi..

With Love;
Qaseh AzRin

4 comments:

  1. hey i see macaroon...
    huhu....

    ReplyDelete
  2. zira.... tetiba rasa nak pakai jugak gown tu.... hehehe... zira, hana dah tengok tau sketch tu... nanti hana bgtau... zira ni memang kawan yang baik... i love u lah... ^_^

    ReplyDelete
  3. Atie: x penah rase la..sedap x..??

    Hana: Kiter amik gambar pki gown ni sesama nak.. cari geng lagi.. hahaha~ nanti zira design lagi satu ;)

    ReplyDelete
  4. menarik jugak idea zira tu... kalau ade kesemoatan, on je... ^_^

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...