Tuesday, 2 August 2011

DIY: Kad kahwin

Assalamualaikum...
Salam Sejahtera...

Malam semalam tetiba terasa mengade-ngade nak buat design kad kawen lagi..padahal dah buat dua design.. Dulu pernah post entry pasal kad kahwin dalam Opinion needed for invitation card. I just remember mama sangat suka paisley shape.. tau tak paisley shape tu camne? contohnya camni..


Actually zira pun suka jugak.. and actually ada jugak zira gune paisley shape ni.. iaitu Guestbook zira.


Haa..itu adalah contoh paisley...and than.. selain daripada paisley.. zira sangat suka tag shape. contohnya camni..


So... dengan idea paisley and tag shape ni.. zira design kad kawen yg baru ni..


Tadaaa.. you all rasa... ok tak? zira sangat suka yang ni...sizenye masih sama.. A4 lipat 3.. Tapi ni tak finalize lagi.. ade sape-sape nak bg pendapat? lagi satu nak mintak tolong..ade tak sesiapa yang biasa wat invitation card? sebab zira nak simbol untuk plan..... klu sesape leh tolong..gi taw zira ea...

with Love;
Zira *Qaseh AzRin

----------------------------------------------------------------------------

*Update at 05:43pm, 02 August 2011 - Change background color.


*Teringat akan tema color kat rumah lelaki color peach and card ini berkongsi untuk kedua2 pihak sekali. So letak soft peach backgroundnye..just try dlo. ok tak????????? Bagi pendapat lagi...

-Zira

21 comments:

  1. Taknak bg pendapat sebab dah cantik sgt! hehe..

    ReplyDelete
  2. zira nape background x kaler offwhite..better kot offwhite

    ReplyDelete
  3. Ape lah yang zira buat tak cantik? Semuanya cantik... design baru ni pun cantik tapi hana macam suka design haritu lagi je.. yang ada bunga mcm dalam blog ni...
    Baru hana tau corak cmni nama dia paisley.. Zira buat ni guna Adobe Ilustrator ke?

    ReplyDelete
  4. so sweet... dn rini akn ckp slalu comel, comel, comel, cntik, cntik, cntik!!!!!! sy sgt suke hasil DIY zira!!!! kreatif sgt2.. :)

    ReplyDelete
  5. salam..i pun buat kad sendiri..simbol utk map tu i google je..ex : symbol petronas, symbol masjid, hospital etc...

    ReplyDelete
  6. Kasut Pink : Wahai si kasut pink.. siapa gerangan nama kamu.. x kan nk pggil kasut pink jew... gi taw la.. ;)) anyway tenkiu sgt sbb suka DIY zira ni ye...

    Atie: Ade terfikir jugak.. jap lagi zira tukar! hehehe~

    Ain: Adik comel sis.... tenkiu shayang.... (^_^)

    Hana: Ye cik Hana..inilah paisley..hihi~ anyway tenkiu atas pujian cik Hana.. Anda sangat mulia kerana suka memuji hasil kerja rakan anda.. syg hana (>_<)

    Actually zira pun suka design yg lame..yg gmbr bunga cam blog ni...tapi tunang zira x brp suka.. (T_T)

    Zira pki Adobe photoshop sbb x de software Ai tu.. tgh cr.. ;)

    Rini: Tenkiu! Tenkiu! Tenkiu! Tenkiu shangat2!! hihi (^_^)

    Schaz: I pun google jugak.. tapi yang ada agak kurg menarik... :( tpi nnt I cuba lgi! (^_^)

    --------------------------

    Tenkiu Semua!!!

    ReplyDelete
  7. huhu...yeayy pink + green sgt sesuai dgn background offwhite..kalo creamy or peach nnt tenggelam..:)

    ReplyDelete
  8. nnt zira try print semua n tgk satu2..hihi :D

    ReplyDelete
  9. worait...nnt nak tgk tau..either u put it here or ym je k :)

    ReplyDelete
  10. Kat mana nak download benda tu eh?

    ReplyDelete
  11. Zira, kenapa tunang zira tak suka design yang dulu tu? Design yang baru ni tunang dah approve ke?

    ReplyDelete
  12. Haha.. belum tengok lagi yg baru ni.. nnt zira print.. tgk dia approve ke x.. :D yg dulu tu dia kate bunga sangat.. hihi..

    ReplyDelete
  13. Paisley da jumpa,yang tag tu..

    ReplyDelete
  14. My husband n i dulu pun design kad kawin sendiri so i paham kesusahan n kepeningan dia... Hehe... Btw, i prefer yg updated tuh... ;)

    Tapi Card u sgt cantik !!!! Sgt talented la u nih...dah follow blog u for quite some time...semua projek diy best2..

    Keep it up! Happy preparing dear ;)

    ReplyDelete
  15. wande-ful: hehe..pening satu hal.. x teta pendirian pun satu hal..ahaha~ btw tenkiu for the opinion... very appreiate it ;)

    Thank you! (^_^)

    Kak Nana: Tenkiu kakak syg!! :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...