Wednesday, 3 August 2011

Dulu...saya punya satu hobi. Iaitu...

Assalamualaikum..
Salam sejahtera...

Sekali lagi.. disebabkan akhir-akhir ni zira berusaha untuk cleaning laptop.. zira check balik segala gambar yang perlu di delete..untuk meringankan beban laptop ini menyimpan segala gambar yang dicintai tuannya ini..ahahaha~ Dalam meneliti segala gambar.. terjumpa gambar ini... wahhh~ buku drawing ni memang dah hilang... and ingat lagi.. mase hilang.. zira nangis tau.. menyimpan 1001 makna drawing ini. Apa yang specialnya tentang buku drawing yang ditangisi dulu? Dalam buku tu takde macam-macam gambar.. Tapi semuanya gambar pokok. Dulu.......zira punya satu hobi iaitu melukis pokok.. Jadi..zira beli satu buku drawing size A4 (klu A3 memang malas aa aku nak lukis.. besar gabak..silap-silap baru lukis dahan aku da boring! Klu size A4 cepat siap!! agagagagaga~ ) Satu buku tu gambar pokok.. time tu lower 6! buku tu zira bawak gi sekolah.. klu cikgu tak masuk.. atau ada kelapangan.. memang lukis pokok je la gamaknye... aa.. time tu... tak lukis pakai pensel 2B ke ape ke... Pakai pensel charcoal.. best giler... nak tengok.. nah.....tengok ni! ahaha~ comot gila!



Emm.. Rase rindu sangat dah dengan buku drawing tu... :(
Subjek yang mesti ada dalam drawing itu adalah pokok, bangku dan juga buaian.. ada makna semua itu pada sy (^_^) comel tak.. ehehe~

With Love;
Zira *Qaseh AzRIn

14 comments:

  1. eh sis zira. same lah. sy slalu lukis pokok,kerusi n kadang2 kt tepi pokok tuh ade sungai. lebih kurang jeh lukisan kite. hehehe :D

    ReplyDelete
  2. comel sanagt cik zira!!!!!!!
    i punye buku drawign ntah mane2 tah..smpi skang pun kena lukis..:D

    ReplyDelete
  3. u mmg tangan seni la azrin! lukis la couple loving2 kat bangku @ buaian tu ^_^

    ReplyDelete
  4. mesti masa lukis tu zira berangan duduk kat buaian bawah pokok tu kan... buaian tu pulak tunang zira yang buaikan... hehhee... gambar pokok pun cantik... zira boleh lukis orang ke? mcm potret ke..

    ReplyDelete
  5. sgt comel la zira!!! pndainye zira melukis..
    tgn yg miracle!!! suke sgt... :)

    ReplyDelete
  6. Syaza: Ade gak yg ade sungai..tp kat page lain..nk msukkan pun buku dah hilg...emm

    Atie: Awak lain.. tu kerjaya...memang kena lukis smpi skrg..wahhahahaha... cian dia (^_^)

    Ieda: ala.. tu yg fail tu.. x reti beno nk melukis seorang insan.. ape lagi berpasangan...hahaha~

    Hana: Haa.... tau x pe.. haha.. zira kan kuat berangan.. tp ade cite sedih disebalik itu semua.. cuma..mls nk ingt dah.. zira x reti lukis potret la hana... kakak zira pndi lukis potret! ngeee :D

    Rini: comel cam zira kan! ahahahahaha~ maceh.. pndi lukis pokok je la..tu yg 1 buku penuh pokok...agagagga~ miracle itu dtg dr tuhan ..alhamdulillah! thank you ALLAH.. (^_^)

    ReplyDelete
  7. cntiknyer...zira mmg gifted la..pandai melukis.. Kalu saya lukis pokok pn blm tentu cantik...hehe.. Owh..tp saya bole berangan2 nk wat pre-wed kat bwh pokok yg ada buaian cm dlm lukisan tue..=)

    ReplyDelete
  8. wahhh ada bakat lukis rupanya...keep it up dear! :)

    ReplyDelete
  9. Family zira memang semua pandai melukis ye? adik beradik hana yang perempuan semua hancuss melukis... Dulu masa sekolah, mesti suruh abah lukiskan.. sebab tu dapat A dlm Pend hahaha

    ReplyDelete
  10. Yup.. mama taw.. ayah tau... abg tau... kakak tau.. zira pun tau.. :D ade 1 mase dlu.. form 3.. kne wat satu brg.. bhn nye cam wat plaster ceiling tu.. mcm2 bntuk aa ade.. ade yg amik bntuk rumah la ape la.. zira amik bntuk petai.. wawawa.. sekali tu time colour zira bw blik.. kat umah... zira x colour pun.. 4 org tu yg color petai tu.. haha! sampai skrg zira smpan.. ade kat sblh lptop ni..kekekeke~

    ReplyDelete
  11. owhh. ye ker? hehe. tapelah. syaza rase 1 day mesti sis akn jumpe jgk buku tuh. ade lah tuh kt selit2. hehehe. setiap lukisan tuh ade cerita tersendiri kn kak? hehe. :D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...