Monday, 1 August 2011

Wedding Dress Design

Assalamualaikum..
Salam Sejahtera...

Last week sumone request zira untuk sketch design baju sanding dia.. Dalam entry sebelum ni pun ada inform pasal ni.. So, Hari ini zira published design tersebut.. hopefully she got this dress for the reception. This is for Miss Sunshine.


Let me talk a bit about this dress.. ;)) Ini merupakan design first choice Cik Hana. She request bj and kain lain.. tak nak potongan dress sbb too moden.. so zira buat style baju kurung moden.. leher round neck cutting.. and patching lace kat area chest and waistline untuk serlahkan cutting si pemakainye nanti.. special request for this dress is at the back area.. Hana request letak bow kat baju dia and dia nk meleret sikit... so, zira letak bow mcm dia nk lebih kurg mcm gmbar yang dia pernak attach kat dalam blog dia.. zira terus attach kat waistline bahagian belakang.. and buat layer tu meleret.. and put the bow... I wish dia dapat apa yang dia impikan.. ;))


This is second design untuk back up.. The idea from her too.. and I change a bit kat kain and add the bow too..

Hopefully she got what she want ;)) Good luck to you dear... (^_^)
If jadi..u have to show the dress to me okay... (>_<)

With Love!
Zira *Qaseh AzRin

25 comments:

  1. eh qaseh boleh design dress ke? cantik !! design untuk org chubby mcm nora ada tak hehehe :)

    ReplyDelete
  2. suka bow tu...
    mesti cute bile dh siap nnt :)

    ReplyDelete
  3. zira, doakan ye impian hana jadi kenyataan...
    Zira, a lot of thanks and love for you... ^_^

    ReplyDelete
  4. oo u dah finalize yang kte bincang aritu eh??
    yeayy u plih chiffon..nice..hopefully missunshine akan bergumbira kan ..penat lelah u tuh..:)

    ReplyDelete
  5. Nora: Asalkan u ade impian..keberanian..keinginan boleh je disesuaikan dgn potongan bdn u.. Hari itu kan hari kite.. X payah ingt sgt ukuran bdn kite too thin ke chubby ke..okay cyg! ;))

    Elyn: Hopefully cute!

    Hana: Amin, InsyaALLAH.. kalau mak andam kate x ok or x phm.. suh tepon zira je! Haha~ U r welcome n love u 2 (^_^)

    Atie: Chiffon is for 2nd design.. 1st design using duchess and lace.. Mintak tolong kawan kat butik pilihkan fabric hari tu.. tengok bj pengantin yg gune duchess also.. very nice.. so I decide duchess.. match dgn that bow sekali.. thanks to u too because help me okay.. (^_^)

    ReplyDelete
  6. hik2..yup22..duchess n lace memang kena..alhamdulillah dpt jugak..sian u aritu pening pale ek..chiffon also nice designnye..but go more lavish for the manik3 k...bow tu comel..i ske...x sbr nye tgk bajunye siap..dup dap dup dap..hik3..

    ReplyDelete
  7. Zatie: Adoi... Zira lagi excited nk tgk..

    p/s untuk hana: klu mak andam kata x leh buat.. gi tau zira cepat2 ea... huhu~

    ReplyDelete
  8. Psst.. kalau mak andam kata tak boleh.... zira nak buatkan tak..? hahaha.. ^_^

    ReplyDelete
  9. Ade orang yg leh watkan.. tapi RM1500 la..mahal sgt kang.. tpi tu price klu amik terus.. nnt zira tnye klu wat baru..tp sewa...hana tnye butik dlo..

    ReplyDelete
  10. wahhh very the tantek ... erin jeles sangat .. erin tgh keliru nie ... macam2 masalah erin ..dugaan bertimbul2

    ReplyDelete
  11. wah...rezeki cik hana yer....syukur rezeki kawin...! ;)

    terbaik la kasil cik qaseh nie...!

    ReplyDelete
  12. zira, so sweet... awk pndai lukis ek.. cantik sgtla design zira.. bleh x btkn design dress tuk sy plak.. hikhikhik.. gurau jerk.. :p

    ReplyDelete
  13. erin: tenkiu.. knp jeles ni.. ;)
    erin ada mslh apa smpi keliru ni..

    kak long: alhamdulillah.. tenkiu kak ;)

    dOdOt_ShyG: tenkiu.. ur wedding jan 12 kan..

    ReplyDelete
  14. entah macam2 dear ... xkan nak citer kat public kan ... susah ... hurmmm :'(

    ReplyDelete
  15. erin: klu nk share boleh je..mne taw blh tlg ckit.. klu ade ym boleh add n tegur zira.. ;)) psychedelic_zeera

    ReplyDelete
  16. wah cantik design baju akak nii suka laa

    ReplyDelete
  17. fb xde ke dear ... ym jarang on9 la :(

    ReplyDelete
  18. zira, wedding rini 31 dec 2011.. bkn jan 12.. :)

    ReplyDelete
  19. Rini : ok.. than u nk guestbook nye bile..

    Erin: Haha.. sdg burak kan... wawawa~

    ReplyDelete
  20. zira, rini xksah ble.. tp jgn bln 12 la.. hehe.. ble zira dh ciapkn bleh je trus bg kat rini.. nk rini dtg amek pn bleh je.. hehe..

    ReplyDelete
  21. Ok..nnt zira cr brg ye.. than wat trus.. siap nnt zira call or text u ;)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...