Tuesday, 20 September 2011

Monday, 19 September 2011

19 September 2011: Genap setahun pertunangan dengan insan tercinta :)

Assalamualaikum..
Salam sejahtera...

Actually takde apa yang nak dikongsi cuma... baru teringat akan tarikh hari ini yang menjadi hari terikatnye saya dengan tunang tercinta.. (^_^) Genap setahun menjadi tunangan orang..

Photography : Magical Shots Photography
Make up: Kaseh collection
Dress: Own Collection
Dalam setahun.. banyak halangan juga yg dirasai.. tapi masih tetap kuat dan utuh untuk mempertahankan cinta kami... (hehehe.. ayat ni skema x..). Kerana ikatan ini juga wujudnya blog KISAH QASEH AZRIN ini untuk berkongsi kisah perjalanan dan persiapan perkahwinan si AzRin (AZira dan azuRIN)..

First header for this blog
Pelbagai informasi tentang perkahwinan dikongsi.. DO IT YOURSELF stuff di tayang dan dipampang di blog keramat ini... berkongsi idea wedding dress design dengan teman blogger.. saban hari blog ini di lihat kewujudannya.. dari asalnya yang tidak punya followers..kini adalah beberapa orang yang menunggu saya menulis entry.. tapi bukan followers yang saya kejar... kerana saya menulis untuk mengisi masa.. 
 
Di blog ini juga saya punya beberapa teman yang sangat ambil berat tentang diri saya... dulu.. kawan, tunang, teman sehidup semati saya hanya insan bernama AzuRIN. Tapi kerana blog ini, saya punya teman yg ada waktu susah saya... walaupun hanya di alam maya.. tapi sokongan dan pemberi semangat kadang kala lebih bermakna dari segalanya.. sekurang2nya.. dengan adanya insan2 ini.. TETAP ada teman untuk memberi semangat..Terima kasih teman-teman.. atie.. hana.. dan yang lain-lainnya.. ;)

Apa yang diharapkan.. perjalanan persiapan perkahwinan saya dipermudahkan.. dan berjalan dengan lancar.. juga punya teman-teman blogger yang menghargai persahabatan.. :)


Sunday, 18 September 2011

Cupcake for hantaran - 17 09 2011

Assalamualaikum..
Salam sejahtera semua....

Siapa rindu zira... angkat tangan... ;)) ok lah... maaf ye kawan-kawan semua..kerana zira agak sibuk akhir-akhir ini... berkejar ke sana ke sini... hihihi... jumaat lepas zira and kakak siapkan order cupcake untuk hantaran... khamis order... jumaat nak ambil dah.. kelam kabut gak sebab order tu tiba-tiba je kan... haha~ tapi we'll do the best la... siapa nak tengok cupcake nya??? mari-mari! nak order pun boleh ;)

Tengok........ada bee betina and jantan lagi..bukan men~ hahahaha~ itu gambar masa kat rumah... after siap je... zira terus bawa ke butik untuk wat hantaran yang lain-lain lagi.. than decoration la cupcake tu ikut temanya... ;)) so..jadi la cenggini!
Ha.... orang itu tempah fresh flower okay... sama color tema hantaran ku nanti..huhuhu~ Comel kan! haha~ puji sendiri... pada sesiapa yang nak tengok hantaran lain.. boleh pergi ke blog Kaseh Collection.


Tuesday, 13 September 2011

Koleksi Pelamin (^_^)

Assalamualaikum..
Salam sejahtera..

Untuk b2b Selangor.. Mesti jarang lagi dengar pasal Butik Pengantin Kaseh Collection kan... mari2.. zira share skit gambar2 pelamin untuk Butik Kaseh.. ;)


Cantik x?? (^_^) Sape yang berminat boleh call zira 017-8866270 ;)




Monday, 12 September 2011

Box DOORGIFT! X de sape nk beli ke?? :p

Assalamualaikum...
Salam sejahtera...

Ketika ini.. zira meminjam laptop dan line internet ayah zira kat office untuk online and saje dok mengade2 tulis entry ni... kerana berukband saya dah kena potong..wakakaka~ x byr lagi... haha.. (Saje nk ckp broadband kena ptg dah..so phm2 la bila blog ni syp 3 4 hari nnt ea!!) (^_^) Sape bc entry pasal doorgift semalam???  Tak de sesape nk box itu ke?? ngeee :p

Sunday, 11 September 2011

Box doorgift untuk dijual (^_^)

Assalamualaikum..
Salam sejahtera...

Hai teman-teman blog ku... Siapa ingat entry ni? dah pilih DOORGIFT? 


Hari ni zira nk bg taw.. kepada sesiapa yang berminat dengan doorgift ni.. zira akan jual and clearance this box.. nk tau details measurement.. boleh masuk ke blog ini; Kaseh Collection. Siapa nk boleh juga email ke zira, psychedelic_zeera@yahoo.com

Saturday, 10 September 2011

Sakitnya hati!

Salam semua...

Tengok sikit pukul berapa aku tulis entry ni.. Tulis dengan rasa sakit hati..! Kenapa? Pagi-pagi buta cenggini.. ada la bebudak sekolah menengah yang berjinak-jinak dengan merempit-rempit... Sakit hati tau merempit dari hujung jalan ke hujung jalan depan rumah aku ni.. heh.... mentang-mentang esok cuti sekolah... orang nak tido pun tak boleh... sabarnya lah... kalau hilang sabar.. aku tepon balai polis juga ni kang... MENGGANGGU KETENTERAMAN AWAM! esok malam lagi lah... malam minggu.. klu berulang sok...mmg aku tepon polis.. semak je... tiap tahun ada je dak2 camni... kesian parent dorg sbb ank dorg camni... :(

Thursday, 8 September 2011

Design baju untuk b2b Rini

Assalamualaikum..
Salam sejahtera...

Semalam zira ada beri tahu tentang design baju lagi.. so..ini design yang disesuaikan dgn budget..

Design yang first ni semalam Rini dah tengok.. cuma zira finalize balik mcm yang dibincangkan semalam... baju ni high neck. sesuai dengan Rini yg nk msukkan tudung ke dalam.. material belah atas using lace silver.. than detailing using orange beaded.. untuk bahagian bawah.. using chiffon silver/grey.. n letak beads orange..

Second design.. tak jauh beza dengan design yang 1st.. simple je desin ni.. bahagian bawah bustline ke bawah... buat pleated banyak2 kat bahagian dada...nnt akan nmpk soft sangat2... than patching lace kat belah dada n bustline.. also kat lengan.. detailing... orange jugak sebab rini request baju dia color silver.. sesuai dgn theme nye ;))

Nnt Rini pilih satu yg Rini suka ok.. nnt zira pas kat Kak Ema (^_^)


Designer untuk baju..?

Assalamualaium..
Salam sejahtera untuk semua blogger...

Hari ni terfikir-fikir tentang baju sanding... peningnya nak decide pasal ni.. cuba tgk ni.. klu you all di beri peluang untuk pakai baju dorg... baju sape you all nak pakai...


Kalau pasal design baju... dah ade kan... siapa yg x tgk lagi.. ni ha.. How's your dream wedding dress?. Cuma skrg nk cari taylor yang betul2 boleh merealisasikan design ni.. dan juga memperhebatkan lagi design ni... hummmm... Semakin risau apabila memikirkan tentang baju sanding ni..

TAPI... persoalannya...MAMPUkah kalau nk mintak designer2 kat atas ni buatkan??????? huh~ seramnye lah rasa... Kamo nk yg mane.. Rizman Ruzaini? Zery Zamry? Hatta Dolmat? Hazwani Osman?? Hurmmm... Untuk pengetahuan semua saya dah email tanye rate baju... hurmm.. dengan zery zamry dah sms tanya2.. Hatta dengan Hazwani saya email... dorg rajin gak membalas pertanyaan saya.. RR tak reply email.. tak pe.. dia MESTI busy kan.. humm... Jadi??? Nak tempah dengan sape???? Hummm nk menangis tgk baju2 dorg ni... Artis and anak2 dato' and Tan Sri je ke leh pakai hasil tgn mereka.. sedihnya... saya nak jugak... Nak gak rasa puas dan bangg dengan diri sendiri time duduk kat pelamin sbb pki bj dorg... huwaa.... bayangkan.............. setiap keluaran dorg you all tengok... you all follow je ape dorg tulis kat blog.. FB (pd yg ade FB la kan).. tetibe... one day you all dapat pakai! Wahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh (^_^)

Wahh.. penat dah nk berangan ni.. x pe lah... kembali je la ke alam yg nyata. Haiz..... tengok je la sebahagian hasil kerja mereka... (T_T) menanges la lagi tengok....

by Hatta Dolmat

By Hazwani Osman

By Zery Zamry

By Rizman Ruzaini

*Artis je yg pki baju dorg kan.. cam x sesuai je saya nk pakai (T_T)

Wednesday, 7 September 2011

Design dress lagi..

Assalamualaikum...
Salam sejahtera..

Wa.... canggungnye rasa nak menulis kat blog ni setelah lama berehat.. rasa len ja....hehehe~ Okay lah... cerita hari ini.... Hari ini saya bertemu dengan seorang b2b yang awalnya pun saya kenal melalui blog keramat ni... hihi :D Hari ini saya teman b2b ni ke butik pengatin kenalan saya untuk discuss pasal wedding dia...

After discuss dan discuss dan discuss.... zira pun harus lah menDESIGN baju kahwin beliau :p Maknanya..? maknanya..after b2b Hana a.k.a miss sunshine yang zira tlg designkan persalinan persandingannya.. kali ini..zira harus design untuk b2b Rini pula.. sbb wedding dia bln 12.. so zira kne rushing gak la sketch sbb kne hantar design ke taylor dengan pantas... huhu.. after selesai design dress nanti zira akan publish..insyaALLAH...

Untuk persiapan kahwin zira pulak??? buat masa ni tergendala kerana kewangan sangat kritikal.. klu ikut checklist skrg... zira cuma kena list nama tetamu.. and siapkan sume yg DIY...wahhh~ letih... bdn dah lah tgh malas... adoiiii!!

Start dari minggu ni.. everyweek kena attend wedding..huh~ x silap ade 4 wedding kena pergi.. mama cakap takde excuse pulak tu.. humm... tertunduk akur saje lah.. wedding sendiri pun x lps lagi ma.... uwaaaa........... (T_T) semoga perkahwinan mereka mendapat keberkatan yang maha esa.. amin...

Nanti zira smbung post lagi okay... nak sketch wedding dress... tata... rindooo n syg kamoo sume... ;))

Tuesday, 6 September 2011

Kembali ke blog..

Assalamualaikum...
Salam sejahtera..

Alhamdulillah... puasa dah selesai.. raya pun dah berlalu... Selamat Hari Raya Aidilfitri pada semua.. Entry ni memang x de gambar yg nk dikongsi.. Time hari raya zira tak amik gambar.. time birthday 2 hari lepas pun x de gambar.. Huhu.. sangat low profile sungguh saya kan.. Rsa macam dah lama sangat (memang lama pun!) tak post apa-apa kat blog.. rasa canggung je bile nk menulis balik....

Buat masa sekarang... dah kena concentrate semula untuk wedding preparation.. nk kne siapkan bunga telur.. beg doorgift.. settlekan baju-baju yang related dengan majlis... hopefully fikiran saya tenang nak buat semua ni... kalau gelabah sangat... satu pun tak jadi kang...hemm...

Hari ini... Pak su saya yang juga cikgu kat sekolah saya bersekolah dulu beritahu seorang ustazah yang juga mengajar saya telah pun kembali ke rahmatullah.. baru semalam saya tahu ustazah sakit waktu beraya kat rumah kawan... mak kawan saya tu cikgu saya juga... Beliau meninggal kerana barah otak... em.. semoga beliau tenang di alam sana... Al-Fatihah......


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...