Friday, 21 October 2011

Fazzilah Shoes

Assalamualaikum,
Salam sejahtera.

Hai semua.. hari tu zira janji nk kongsi beberapa hasil kerja zira.. Alhamdulillah.. selesai satu kerja iaitu hias 2 pasang kasut untuk b2b.

Semalam siap lagi satu kasut untuk di D.I.Y... Permintaan b2b Fazzilah yang sekampung dengan ku. Dia adalah customer Butik Kaseh Collection. Untuk memenuhi impian nya.. saya pun membantu untuk menghias kasut plain yang diberi kepada saya. Jadi, kali ini..saya akan berkongsi hasil kerja yang tidak seberapa ni pada semua.. you all semua pun boleh buat ;) Ikut saja kreativiti masing-masing ye..

Kedua-dua kasut yg diberikan pada saya kosong sahaja. Tiada satu aksesori pun terletak di depan, belakang, kiri, kanan, atas mahupun bawah kasut..Huhu (ade ke org letak aksesori kat bawah kasut??? lebih-lebihkan! hahaha) Malangnya saya terlupa nk ambil gambar before decoration..huhu..jadi bayangkan saje kalau kasut itu kosong tanpa hiasan ye! sebab saya hanya berkongsi hasilnya setelah siap sahaja.. kekeke~ Mari lihat! (^_^)


Grey shoe for private reception.. I also make a fabric flower for the wedding dress... :))


Blue Shoe for reception.. ;)

Thank you Kak Fazzilah sebab memberi kepercayaan pada zira yang tak berapa nk pandai ni (^_^)

Thank you Allah sebab beri ilmu dan bakat pada zira.. Alhamdulillah...


Wednesday, 19 October 2011

DIY.. Mampukah saya buat :(

Assalamualaikum..
Salam sejahtera.


Berjumpa lagi.. ;)


Ok lah.. sejak kesibukan yang agak melampau dan ketiadaan masa.. pantang je ade mase walau sedikit rasa rindu nk berkongsi cerita.. Rasa mcm dah lame tidak berkongsi dengan follower yang setia membaca setiap entry.. Terima Kasih semua..


Kali ini.. terasa nak meluahkan tentang DIY stuff for wedding.. Jap ye.. saya list kan DIY stuff untuk wedding zira.


Guestbook! Alhamdulillah.. da siap buat walaupun sekarang rasa cam biase je guestbook tu..huhu~


Bunga telur tissue.. Haaa.. yg ni.. color hijau je siap.. emm.. pink untuk letak kat pelamin..and peach untuk di bawa ketika bertandang lgsg x jln lgi..peach tu pun dah rase mm x berguna..kerana? rumah lelaki dah tukar kaler tema kan. Adoi... rasa cam x sempat2 nk buat bunga telur ni..mama cakap beli je yg da siap x boleh ke??? zira jawab, boleh je.. huhu~ <-- malas sungguh kan zira ni! haha


ok la.. next.. paper bag! huwaaa......... lgsg x sentuh lg bende ni.. kertas dah ade da zira oii... sila la buat cepat........... waaa..menangis!!! (T_T) biler zira nk wat ni.. larat ke nk wat zira oiiiiiiiiii... 50 bag je pun! semangat la zira... jgn malas sgt.... uwaaa~


lagi2! recycle bottle fo centerpiece!!! huh~ (alamak...termengeluh pulak... ngee..) hurmm... x wat lagi jugak.. sedih nye dgn kesibukan skrg... tapi...tapi...tapi... x boleh mengeluh kan zira....


Alahai.. camne ni zira.. sempat ke nk wat sume 2....


Pastu kan... dalam banyak DIY stuff tertangguh tu kan... ada hati nk DIY 1 lagi bunga telur untuk bawa gi bertandang nnt.. huwa....................... MAMPU kah saya... ke MAMPUS la saya sbb x dapat siapkan sume.... ngeeee....


Pening sekejap...  (@_@) :'(


*Zira x g taw lagi kan tema rumah lelaki.... :p kekekeke... its suprise cikit.. tunggu ea semua... ;p


Tuesday, 18 October 2011

Alhamdulillah.... (tak perlulah mengeluh Cik Zira..)

Assalamualaikum..
Salam Sejahtera..

Before this zira ade listkan beberapa kerja yg zira perlu buat.. jadi..kali ni nk update sikit progress nya..sementara berkesempatan on9 kan..

-Fabric flower tuk wedding dress dah siap.. dah pun hntr baju kat butik ahad lepas..cume kena tmbh sikit2...as per customer request..huhu~ sedang di buat...

-Decoration kasut baru siap satu.. gambar akan di update lepas kasut lagi satu siap.. emm.. nmpk cam sng je nk wat..tpi..boleh thn susah....TAPI...nnt sy cuba lagi! :) jgn mengeluh ye cik zira!

-Haa..guestbook order..alhamdulillah..rezeki saya.. ada 3 guestbook.. tapi baru buat satu..yg color purple.. after siap lagi dua.. sy hntr binding skli and amik gmbr okay... tggu... ;)

-Ade kerja baru..ngeee.. kena buat koleksi baju nikah & tunang untuk butik.. berusaha ye zira! jangan mengeluh2... x baik! ngehee~

*ha.. pesanan untuk diri sendiri... x pe la klu org buat jahat pada kite...terima.. redha je.. esok2 tuhan balas tunai je... jgn risau ye zira pada org yg suka berdengki tu..eemmm!!! jgn mengeluh ye zira!!!! umm... Alhamdulillah... ;))

Design baju oh design baju

Assalamualaikum,
salam sejahtera.

Lama kan tak nampak zira mengepost entry. Hurm.. Apa cerrr? kalau baca tittle entry kat atas ni mesti ada yg ingat zira ada design baju lagi kan... Hurmm.. actually nak kongsi satu cerita.. dalam sibuk siapkan fabric flower tuk satu wedding dress..zira dapat satu call dr surg b2b untuk design baju... ok la.. zira x janji untuk design dat time sbb kejarkan wedding dress yang satu ni.. dat person pun cakap la baju camne dia nk.. color ape tema dia tu...bersungguh dia terangkan...





and than....





after siapkan wedding dress untuk customer yg surg ni.. zira tergerak untuk call dia semula bertanyakn tentang design baju yg dia nk..





Tapi.........





dia ckp.. x pe la..dah tempah kat designer....emm.. saya x kisah..good to her.. Y? sbb dia pergi pada real designer... saya bukan designer yg bertauliah..... x pe..




Cume....





at list beritahu lah... x de la sy pnt bfikir untu satu perkara itu..jadi sy boleh fikirkan perkara lain.. emm~ saya x marah.. saya cuma terkilan diperlakukan begitu.. nasib baik satu titik pn belum terlakar atas kertas.. x de lah rs marah ckit pun..



and...




after this klu sy design sekali pun.. jgn harap sy nk share design kat sini... sebab kadang-kadang.. yg mintak design x berpeluang nk buat tapi byr design.. tapi org lain yg amik free2 je.. pastu bw design kite kat tempat len pulak.. hurmm... sori la pada semua yg baik hati.. tapi sy agak terasa hati dgn org yg perlakukan sy begitu.. huhu~

Buat masa ni... saya akan design untuk koleksi tunang dan nikah untuk butik.. after bju siap.. baru saya akan buat photoshoot.. and publish di blog butik dan juga FB butik. Sungguh saya publish lakaran selepas ini adalah tidak mungkin.. Maaf sekiranya ada sesipa yg terasa hati. Sekian, Terima Kasih ;))

Thursday, 6 October 2011

Banyak cerita tapi x tau nak cerita ape ;)

Assalamualaikum..
Salam sejahtera buat semua teman..

Hai teman-teman blogger semua.. Harap sihat semuanya.. yang prepare wedding.. semoga semua mudah dan berjalan lancar.. yang baru melangsungkan perkahwinan.. happy wedding and congratulationS.. Pada yang sedang gigih berjuang menjaga anak di dalam perut.. semoga kamo dan anak kamo sihat-sihat hendaknya... (^_^)

Apa agaknya zira buat kan sekarang..asyik senyap je.. what I have to do now is...

- Zira kena siapkan 3 guestbook order.
- Zira kena buat fabric flower untuk wedding dress Kak Fazzilah.
- Zira kena decorate wedding shoes untuk Kak Fazzilah.
- Zira kena cari lining baju and buat baju tunang untuk sepupu.
- Zira kena create 1 lagi blog untuk sepupu.

Lagi?? rase mcm ade yg missing.. kena check diary balik and list balik.. emm... akhir2 ni rasa mcm diri saya menjadi pelupa... risaukan banyak benda... nak nangis saje rasanya.. emmmm :(

Tuesday, 4 October 2011

Pertukaran warna tema rumah lelaki

Assalamualaikum...
Salam sejahtera untuk semua...

Huih.... selepas berbincang-bincang.. tema color di rumah pengantin lelaki nanti akan ditukar..Honestly..ia adalah color yang tidak pernah dirancang oleh saya.. Juga tidak pernah di fikirkan oleh saya untuk dijadikan color tema...kerana ia bukan lah warna kegemaran saya.. hihi.. agaknya apa color itu? Hehehe.. tunggu ea.. saya akan study color itu terlebih dahulu sebelum saya publish di sini..

Selain daripada color.. design baju dan color pelamin juga serba serbi akan di rombak semula..cheh..ayat tidak boleh blah! haha.. disebabkan color tema ditukar..jadi banyak la juga perancangan yang akan ditukar.. jadi..buat masa ini.. masih di dalam perancangan semula.. after siap study..zira akan kembali berkongsi persiapan perkahwinan zira.. sebab sekarang sibuk membahagikan masa di rumah..dengan kerja-kerja rumah..di ofis yg x brpa nk ofis ni.. di butik kawan sy dan juga menjaga anak.. opps! anak blm lgi..lebey2 pulak zira ni ea.. hehe~ 

Kadang-kadang rasa rindu juga nk jd blogger sepenuh masa macam dulu.. tapi kalau sepenuh masa pun x reti dah nak menulis apanya..haha~ ok lah ye.. nnt free zira kongsi lagi cite psl wedding preparation. Just now cuma siapkan centerpiece recycle bottle tu.. hihi~ See you again! 



Monday, 3 October 2011

Chak!!! :)

Assalamualaikum...
Salam sejahtera juga buat semua...

Siapa rindu zira...angkat tangan! ngee.... rasa macam dah lame je tak post apa-apa entry kat blog ni akhir-akhir ni. Kesian blog ini sepi dan terdiam seribu bahasa dan kata-kata.. Actually takda cerita yang best pun nak dikongsi. Preparation wedding pun tergantung-gantung.. Haih~ ape la nasib kan.... tengok je la apa jadi nanti... hihi.. apa-apa pun..zira doakan kawan-kawan yang semakin hampir tu dipermudahkan segalanya.

Hari ni nak update segala benda yang saya buat selama sy senyap..ngee..boleh ke mcm tu..hehehe~

Last update on 20.Sept.2011.

21. Sept : X de pape yg best nk cite (^_^)
22. Sept : Pergi SSF - Beli bunga untuk pelamin.
23. Sept : HARI LAHIR MAMA, buat Hantaran Azie, Putrajaya.
24. Sept : Buat Hiasan meja makan beradab Ain & Wan , Jugra.
25. Sept : Make up Ain, Jugra. Wedding Classmate, Yati.
26. Sept : At Office. Buat company profile. Received order GUESTBOOK.
27. Sept : MC- Rest at home.
28. Sept : Appointment at Kaseh.
29. Sept : Buat Hantaran Akid & Wahida (Gambar akan di update)
30. Sept : Check pelamin dgn kak ema kat rumah Wahida & Finalize hantaran.

Oktober

1. Oct : Attend majlis cukur jambul Raja Nur Hazwani
2. Oct : Attend wedding schoolmate; Maisarah Ruslan.
3. Oct : Will update soon (^_^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...