Thursday, 11 July 2013

Handbouquet wedding KQA

Assalamualaikum
dan selamat sejahtera kwn2 blogger...

Hari ke 2 ramadan untuk tahun ini..
Alhamdulillah.. Dapat selesaikan 1 hari lagi walaupun tketar2 dr tgh hari. Tapi rasa bersalah dgn si kecil.. Esok kalau x ada apa2 mslh dan ada kekuatan.. Akan diteruskan juga.. Agak2 menggigil lagi.. Maka akan di excuse kan. Dr. X kasi pun puasa seminggu ni tapi sy gagahkan juga. Esok ada appointment di klinik.. Harap2 si kecil dan ibunya baik2 sahaja ;)) 

Untuk entry kali ini.. Zira nak share handbouquet wedding zira. 
Zira guna fresh flower sbb zira sgt2 suka fresh flower. 

Mari tgk sama2... (^_^)

Nikah (Solemnization Day)
Theme: Yellow
Flower: Yellow - Chrysanthemum, White - Rose Spray & Misty flower.

Untuk majlis nikah mmg zira nk bunga yg simple dan zira pilih bunga kekwa je.. Ingat.. KEKWA juga boleh nampak mewah jika pandai gayakan ;))
Zira gubah sendiri bunga tangan ini..


Wedding Reception 
Theme: Pink & Green
Flower: Soft Pink - Eustoma, Shocking Pink - Carnation & White - Misty, baby breath.

Untuk sanding zira dah kehilangan gmbr close up. Yg tinggal gmbr yg dah mix ni. Gambar bunga tgn itu adalah yg atas sekali blh kanan tu. Bunga tgn ni husband yg buat ms mlm sblm hari sanding.. Lps majlis khatam.. Sbb zira sibuk buat centerpiece dlm botol yg gmbr no 2 tu.. ;)) dan juga gubah bunga untuk meja guestbook yg gmbr ke 3 (^_^)

**Bukti husband buat bunga tgn tersebut. Haha. Gmbr close up dah hilg.. Tapi bukti ni masih tersimpan pula. X leh la nk tipu buat bunga tgn sndri ;')) hahaha..**

Handbouquet for flower girl ;)
Theme: White & Pink
Flower: White and Pink - Carnation, Baby Breath.

Actually bunga untuk flower girl dan juga Hand-bouquet zira lebih kurg je.. Cuma zira punya ada eustoma dan misty (^_^)

Groom Side Reception 
Theme: White & Pink and Purple
Flowers: White roses, shocking pink carnation & Misty blue(purple)

Bunga untuk majlis bertandang zira DIY sendiri.. Zira pilih rose pink dgn misty color purple untuk match dgn baju zira color soft turquoise ;))

Yang paling suka untuk bunga tgn zira adalah zira dpt semua jenis bunga yg zira suka untuk semua majlis.. Sangat puas hati! 

Zira pernah kongsi cara2 buat bunga tgn.. Untuk B2B yg sdg bfikir2 ttg bunga tgn.. Apa kata DIY sendiri (^_^)
Mesti puas hati dpt buat sendiri!!!

Okay lah teman2 semua.. Ini shj untuk hari ini.. Sila jaga kesihatan di bulan puasa ni ye kwn2... Sayang anda semua (^_^)

Love and Regards;
Zira yg comel ;))

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...