Tuesday, 16 July 2013

Harap Allah lindungi saya dan baby.

Assalamualaikum kawan2..

Hari ni sy ingin berkongsi 1 cerita ttg kandungan sy.. skrg dah mencecah 16 minggu.. Bersamaan 4 bln.. Tiba2 kembali rasa risau yg pernah sy rs pada minggu ke 6.. Berlaku sedikit pendarahan minor. 

Setakat ni minor la.. Harap Allah lindungi saya dan kandungan. Malam tadi lps check di klinik.. Scan dan tgk keadaan baby.. Alhamdulillah baby msh okay. Jantungnya juga okay.. Dr. minta saya berehat secukupnya dan lihat keadaan darah dalam sehari dua ni.. Jika ada pengeluaran darah yg agak 'heavy' sy kena cpt2 ke hospital..

Hurmm.. Sy baru menguatkan diri.. Baru buat kerja ringan2 sikit.. Tapi berlaku pula pendarahan ni.. Buat sy rsu dan takut amat sgt.. Erm.. Sy harap sy kuat.. Sy juga harap baby kuat.. Selepas setahun tempoh perkahwinan.. Akhirnya sy bsama dgn baby skrg.. Tapi sy harap sy dpt bsama dgn baby hingga beliau dilahirkan dgn selamat dan cukup akan sifat dan panca inderanya..

Ya Allah... Berilah kekuatan pada aku dan kandunganku.. (T_T)
Amin...


Regards,
Zira

8 comments:

  1. InsyaAllah. 3bulan pertama i pon slalu bleeding tp after 3bulan baby da stabil. Jangan buat kerja berat or stress and minum banyak air untuk elakkan kencing kotor. Kencing kotor pon bahaya and bole menyebabkan contraction. Anyhow hope u are doing well :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai mimin...
      Terima kasih atas nasihat dan smgt dr mimin. Semoga semuanya baik dan selamat.. Amin.

      Delete
  2. jangan risau sgt ye dear,kalau mama baby risau nnti baby pun akan terasa effect nya..kalau u berpuasa make sure munim air secukupnya masa berbuka n bersahur..n also ambil mknn yg berkhasiat ye..my baby awal 2minggu dr u,so lebih kurang sama penjagaan diri kita..;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai natasha... Thank you..harap okay je semua.
      Ade juga geng zira yea.. Tasha pun jg dri juga yea.. ;)) buat ms ni dr. Suruh rest dlo.. Jgn puasa dlo.. Harap2 okay la nnt..

      Delete
  3. inshaAllah.. zira kena byk kn rehat.. jgn terlalu mendesak diri.. stress.. cian baby..

    ReplyDelete
    Replies
    1. In shaa Allah cik rad.. Zira akn bykkan berehat.. Terima kasih atas nasihatnya ;)

      Delete
  4. Zira..take care tau..jaga diri bebaik..in shaa Allah baby ok..nida doakan zira n baby sentiasa sihat..aminn

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin... Baik nida.. Zira akan jg diri baik2. Terina kasih atas doanya. ;') sayang kamu kawan...

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...