Wednesday, 31 July 2013

Buat kuih raya.

Assalamualaikum dan
Selamat sejahtera..

Pejam celik.. Lagi seminggu je menjelang hari raya untuk tahun ni.. Sekejap rasanya masa berlalu.. 
Sekarang baby KQA dah berusia 20 minggu.. Baby dah bergerak2 dlm perut.. (^_____^)

Dah berminggu x post entry sbb x brp sht.. Dan jg buat beberapa kerja.. Zira siapkan tempahan guestbook dan bubble talk utk customer yg bakal berkahwin pada hari raya ni.. Semoga semuanya dipermudahkan dan bjln lancar utk customer2 zira nnt.. Amin... 

Okay lah.. Selain daripada siapkan tempahan.. Zira nk kgsi dgn kwn2.. Thn ni zira buat kuih raya sndri.. Saja2 je..
Antara kuih yg zira buat..

Biskut macadamia.

Biskut pistachio.

Biskut semperit dgn dahlia.

Haa.. Tu je la buat ms ni.. Esk zira smbg buat lg sjnis.. Tat nanas plk.. Lps tu honey cornflakes.. Lps siap 2 jnis kuih ni.. Zira buat 3 jnis kek kukus plk. 

Kek kukus masam manis, Kek coklat moist, kek kukus buah...yg kek buah ni.. 1st time nk try.. Hopefully jd la nnt..amin.. Hehe...

Kwn2 buat kuih apa utk raya ni?? (^__^)


Love; 
Zira

Thursday, 18 July 2013

Apa itu nuffnang?

Assalamualaikum...

Entry ni sangat2 pendek.. Hee.. Saya dah lama jadi blogger.. Tapi baru beberapa hari ni saya register and ltk nuffnang ads di blog saya. Tapi.. Untuk lebih jelas.. Blh x kwn2 blogger explain kat saya mcm mana nuffnang blh mnjana pndptan sampingan.. Saya tak berapa fhm ttg nuffnang ni (^_^)

Itu je ;p 
Tq.

Love;
Zira

Wednesday, 17 July 2013

Brooch hand-bouquet by KQA

Assalamualaikum..
dan selamat sejahtera teman2..

Dah beberapa hari bercuti dari menulis dah rasa rindu.. Macam mana saya boleh tinggalkan blog saya sampai setahun lamanya sebelum ini.. ;))

Alhamdulillah.. Bleeding yg sy alami beberapa hari yg lps sudah pun berhenti.. Harap tiada apa-apa terjadi pada saya dan kandungan. Terima kasih buat kawan-kawan yang memberi nasihat.. Memberi semangat dan juga yang sentiasa mendoakan kesejahteraan saya dan baby. Saya sangat menghargainya. 

Hari ini saya ingin berkongsi sedikit gambar hasil seni tangan saya. Kali ini saya berkongsi tentang bunga tangan pula. Bunga tangan ini di tempah oleh isteri kepada kawan baik saya. Pada sesiapa yang berminat juga boleh hubungi saya nanti.. 



Ada beberapa bunga tangan lagi yang ditempah oleh customer2 cantik.. Saya akan upload lagi akan datang yea..

Ini sahaja yang dapat saya kongsikan kali ini. Terima kasih pada yang singgah dan membaca entry ini (^_^)

Love & Regards;
Zira.


Tuesday, 16 July 2013

Harap Allah lindungi saya dan baby.

Assalamualaikum kawan2..

Hari ni sy ingin berkongsi 1 cerita ttg kandungan sy.. skrg dah mencecah 16 minggu.. Bersamaan 4 bln.. Tiba2 kembali rasa risau yg pernah sy rs pada minggu ke 6.. Berlaku sedikit pendarahan minor. 

Setakat ni minor la.. Harap Allah lindungi saya dan kandungan. Malam tadi lps check di klinik.. Scan dan tgk keadaan baby.. Alhamdulillah baby msh okay. Jantungnya juga okay.. Dr. minta saya berehat secukupnya dan lihat keadaan darah dalam sehari dua ni.. Jika ada pengeluaran darah yg agak 'heavy' sy kena cpt2 ke hospital..

Hurmm.. Sy baru menguatkan diri.. Baru buat kerja ringan2 sikit.. Tapi berlaku pula pendarahan ni.. Buat sy rsu dan takut amat sgt.. Erm.. Sy harap sy kuat.. Sy juga harap baby kuat.. Selepas setahun tempoh perkahwinan.. Akhirnya sy bsama dgn baby skrg.. Tapi sy harap sy dpt bsama dgn baby hingga beliau dilahirkan dgn selamat dan cukup akan sifat dan panca inderanya..

Ya Allah... Berilah kekuatan pada aku dan kandunganku.. (T_T)
Amin...


Regards,
Zira

Saturday, 13 July 2013

Siapkan tempahan Bubble Talk.

Assalamualaikum
dan selamat sejahtera.. 

Ini adalah entry ke 2 untuk hari ini.
Tidak ada kena mengena pun dengan perihal kahwin KQA tetapi nk share sikit je tentang kegiatan di malam hari ketika bulan puasa ni..

Setelah lama zira berehat dari mabuk beberapa bulan lepas.. Akhirnya zira dapat la sambung semula kerja zira.. Alhamdulillah.. Walaupun masih mabuk sikit2.. Tapi tidak la mcm waktu mula2 dulu. Skrg da boleh msuk dapur.. Bau dapur..bau masak2.. Blh la juga nk pgang gunting gam dan segala bagai untuk kerja Fancy Shop.

Okay la.. Untuk kerja malam ni.. Zira sedang menyiapkan tempahan bubble talk dr customer.. 



Sekarang kebanyakan wedding atau birthday party mahu pun baby shower dan majlis2 lain akan ada bubble talk ni di area photobooth.. *masa wedding sendiri tak buat pong! :(
Takpe.. Cukur jambul nnt sy buat ye!!! Hehe..


Actually.. B2B blh DIY bubble talk ni.. Free sikit zira buat step by step yea.. Senang je nk buatnya ;)) 

Okay la.. Zira tak dapat nk tulis panjang lebar sbb nak siapkan bubble talk ni ;))
Esok zira share kerja yang seterusnya yea.. Jaga diri ye kawan2.. Jgn lupa bgn sahur (^_^) 
Sayang kamu semua.

Love & regards;
Zira yg bulat.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...